Jong geleerd, oud gedaan!


Tip:
Biggen leren van hun moeder
Naast het voer moet er voldoende en schoon drinkwater beschikbaar zijn


Bijvoeren is van belang voor een maximale groei van de big. Daarnaast worden de biggen op deze wijze voorbereid op vast voer en de consequenties hiervan, zoals het gebruik van voerbakken. De positionering van de voederbak in de kraamstal is van grote invloed op de voeropname van de biggen. Het gebruik van de voerbak door de zeug stimuleert de biggen om ook gebruik te maken van deze voederbak. Voor optimale stimulatie van de voeropname is de het van belang dat de voederbak aan de kop van de zeug wordt geplaatst. 

De darmvlokken zullen in eerste instantie moeten wennen aan de gevolgen van bijvoeren. Biggen die vast voer hebben opgenomen voor het spenen zullen na de speenperiode sneller en meer voer opnemen. Daarnaast stimuleert het bijvoeren voor de speenperiode de groei van de biggen in het vervolgstadium.

Kijk bij onze prestarters voor meer informatie en opties.

  • Meel
  • Kruimel
  • Pellet

Producten bekijken


Tip:
Bijvoeren van biggen ondersteunt een goede darmontwikkeling. Door bijvoeren zullen bij het spenen de crypten dieper zijn (crypten zorgen voor nieuw darmvlokweefsel) waardoor de vlokken sneller zullen herstellen. Na het spenen vlakken de toppen van darmvlokken minder af, wanneer de biggen voer en water beter kunnen vinden en al snel voldoende eten.


Bekijk ons gehele product assortiment

Neem een kijkje bij ons product assortiment.

Producten bekijken